Blíží se léto s ním vysoké teploty a tím i období chlazených drinků. Maté se v Jižní Americe vlastně pije hlavně v letních teplotách. A proto Vás seznámíme s několika způsoby přípravy osvěžující nápojů typu Yerba Maté Tereré na studeno. Pro přípravu se hodí hlavně druhy méně prachové s větším obsahem listů a stonků. V naší nabídce pak máme Yerba Maté speciálně vyrobené pro přípravu tereré jako např: Piporé Terere, Indega Fresca, Indega Compuesta, Selecta Energy, Pajarito saborizada, Piporé naranja, Pajarito Instantní, Selecta Compuesta
Jako druhý recept jsme pro vás připravili
2. Osvěžující Yerba Maté připravené klasicky do sklenice
Toto je hodně klasický způsob přípravy terere. Dá se zalívat opakovaně (třeba i 5x). Yerba Maté jsme použili Indega fresca (s mátou - nápoj je více osvěžující). Jako nádobu jsme zvolili středně velkou sklenici o objemu cca 0,4 litru. Jako další potřebujeme bombillu a led (ledovou tříšť).
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
1. Indega fresca - detail lístků a větviček. |
2. Do nádoby dejte polovinu až 2/3 maté |
3. Zakryjte dlaní nádobu, |
4. Dejte pozvolna nádobu zpět do původní polohy tak, aby maté zůstalo pod úhlem kolem 45 °C. |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
5. Umístěte bombillu do části, |
6. Maté zalijte studenou vodou a nechte ji vsáknout úplně do maté. |
7. Vsáknutí zabere přibližné 4 – 5 minut. |
8. Nalijte vodu zcela ledovou až po horní okraj nádoby. |
![]() |
![]() |
||
9. Můžete přidat led nebo |
10. Nápoj je připraven. Hned můžete srkat přes bombillu. Po vyskrnutí můžete opět dolít ledovou vodu nebo doplnit tříšť. Po několika dolití poznáte, že již nápoj nemá takovou sílu, tudíž celou akci opakujte s čerstvým obsahem. |