II. Osvěžující ledové Yerba maté na studeno do sklenice! - Terere

Blíží se léto s ním vysoké teploty a tím i období chlazených drinků. Maté se v Jižní Americe vlastně pije hlavně v letních teplotách. A proto Vás seznámíme s několika způsoby přípravy osvěžující nápojů typu Yerba Maté Tereré na studeno. Pro přípravu se hodí hlavně druhy méně prachové s větším obsahem listů a stonků. V naší nabídce pak máme Yerba Maté speciálně vyrobené pro přípravu tereré jako např: Piporé Terere, Indega Fresca, Indega Compuesta, Selecta Energy, Pajarito saborizada, Piporé naranja, Pajarito Instantní, Selecta Compuesta

 

Jako druhý recept jsme pro vás připravili

2. Osvěžující Yerba Maté připravené klasicky do sklenice

Toto je hodně klasický způsob přípravy terere. Dá se zalívat opakovaně (třeba i 5x). Yerba Maté jsme použili Indega fresca (s mátou - nápoj je více osvěžující). Jako nádobu jsme zvolili středně velkou sklenici o objemu cca 0,4 litru. Jako další potřebujeme bombillu a led (ledovou tříšť). 

01-vyber-mate 02-naplneni-sklenice 03-setrebani-casti 04-vysledek-setrepani
1. Indega fresca - detail lístků
a větviček.





2. Do nádoby dejte polovinu
až 2/3 maté





3. Zakryjte dlaní nádobu,
otočte ji do horizontální
polohy a jemně zatřepejte,
aby se jemné části maté dostaly
dospodu. Tím je větší šance,
že se bombilla neucpe.

4. Dejte pozvolna nádobu zpět
do původní
polohy tak, aby
maté zůstalo pod úhlem

kolem 45 °C.



       
05-vlozime-bombillu 06-prvni-castecne-zaliti 07-mate-se-vsaklo 08-dolijeme-vodou

5. Umístěte bombillu do části,
kde není
maté.

6. Maté zalijte studenou vodou
a nechte ji
vsáknout úplně
do maté.
7. Vsáknutí zabere přibližné
4 – 5 minut.

8. Nalijte vodu zcela ledovou
až po horní
okraj nádoby.

       
09-pridame-led-strist 10-drink-hotovy    

9. Můžete přidat led nebo
ledovou tříšť.




10. Nápoj je připraven.
Hned můžete srkat
přes bombillu.
Po vyskrnutí můžete opět

dolít ledovou vodu nebo doplnit tříšť.
Po několika dolití poznáte, že již nápoj
nemá takovou sílu, tudíž celou akci
opakujte s čerstvým obsahem.