Yacuy Tereré Ananas a Máta - 500 g

150 Kč / ks 133,93 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Yerba maté na studenou přípravu ochucené ananasem a mátou

Detailní informace

Detailní popis produktu

Klasické zelené maté s hrubšími větvičkami s chutí šťavnatých ananasů a s příchutí máty, určené pro přípravu na studeno. Původem z brazilského pralesa v povodí řeky Iguaçu. 

Nápoj má výjimečně jemnou chuť a docela silné stimulační vlastnosti. Jeho intenzivní zelená barva je způsobena rychlým zpracováním bezprostředně po sklizní, velmi rychlým sušením bez dlouhého zrání ve skladu.

Značka Yacuy byla založena v roce 1948 a populární je zejména v domovské Brazílii a sousední Uruguayi. Sortiment Yacuy zahrnuje přes tucet směsí výběrové kvality, část produkce je certifikována jako BIO. Yerba mate Yacuy se sklízí z divoce rostoucích stromů v povodí řeky Iguaçu, která se protéká stejnojmenným národním parkem v brazilském státě Paraná. Společnost klade důraz na udržitelný rozvoj a ochranu ekosystému a pracovních podmínek místních obyvatel. Sklizeň je prováděna za přísných pravidel bez využití pesticidů, herbicidů, fungicidů či umělých hnojiv.

Yerba může být opakovaně zalita, minimálně 10 x, aniž by došlo k poklesu intenzity chuti. V dlouhodobém horkém počasí je Terere pro mnoho lidí jedním z nejlepších způsobů hydratace těla. Dobrým způsobem, jak vychutnat terere, je připravit silný výluh z 200 g mate na o,5 l vody, přecedit přes sítko a použít silný domácí extrakt s minerální vodou, ledem a džusem.

Původ: Brazilie

Složení: yerba mate (Ilex Paraguariensis) 94%, máta 3%, aroma ananasu 3%.

Datum minimální trvanlivosti: 03/2025 nebo 10/2027 dle pořadí naskladnění

Doplňkové parametry

Kategorie: Yerba maté na studeno (Tereré)
Hmotnost: 0.5 kg
Vlastnosti yerba maté: Ochucené, Prachové (chimarrao)
Země původu: Brazílie
Balení: 500 g
Značky: Yacuy

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: