Piporé Sublime - 500g

145 Kč / ks 129,46 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Netypická směs hrubě řezaných listů a velkých větviček s pomalým uvolňováním chuti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Maté Piporé Sublime vyniká postupným uvolňováním chuti a příjemně vyváženou hořkostí. Směs obsahuje převážně hrubě řezané listy s malým množstvím drobných lístků, větviček a prachu.

Řez a složení

Hrubší řez s minimálním obsahem prachu, malých lístků a větviček.

Vůně a chuť

Vyvážené yerba maté vynikající příjemnou hořkostí a postupným uvolňováním chuti.

Něco navíc

Název společnosti Piporé byl odvozen od legendy, která vypráví o guaranském náčelníkovi, jenž musel opustit svůj kmen a zemi poté, co ho napadly tlupy z Brazílie, které zde hledaly otroky.

Náčelník prý během vyhnanství unikl přes potok, v jehož okolí zanechal nesmazatelné otisky svých nohou a rukou. Za tento zázrační čin ho později pokřtili paraguajští Jezuité jménem Santo. V jazyce guaraní "PI" znamená nohy a "PO" ruce, "RE" otisky nohou. Tak vznikl název Piporé. 

Roku 1930 bylo skupinou švýcarských přistěhovalců, kteří se usadili v Santo Pipó v argentinské provincii Misiones, založeno družstvo Productores de Yerba Mate de Santo Pipó SCL. Dlouhou dobu se toto družstvo zabývalo zpracováním yerba maté pouze za účelem zásobování dalších značek, které jej dále zpracovávaly. Teprve v roce 1960 začalo pod značkou Piporé prodávat v Argentině a později i v zahraničí své vlastní produkty.

Značka Piporé, patří v současné době mezi 10 největších společností vyrábějících yerba maté v Argentině a je druhým vývozcem světa.

Země původu: Argentina

Datum minimální trvanlivosti: 01/2026

Doplňkové parametry

Kategorie: Klasické yerba maté
Hmotnost: 0.5 kg
Vlastnosti yerba maté: S větvičkami (elaborada)
Země původu: Argentina
Balení: 500 g
Značky: Piporé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: