Piporé Suave - 250 g

Pro začátečníky
Značka: Piporé
69 Kč / ks 61,61 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Piporé Suave je maté mimořádně jemné a delikátní chuti, která je méně intenzivní.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Piporé Suave je maté mimořádně jemné a delikátní chuti, která je méně intenzivní. Tato yerba není tak hořká a kouřová jako klasické směsi, a právě díky těmto vlastnostem je vhodná jak pro zkušené mateisty, tak pro úplné začátečníky.

Řez a složení

Kvalitní hrubě řezané listy a větvičky s malým množstvím prachu.

Vůně a chuť

Tradiční chuť v jemnějším provedení se sníženou kouřovostí a hořkostí.

Něco navíc

Název společnosti Piporé byl odvozen od legendy, která vypráví o guaranském náčelníkovi, jenž musel opustit svůj kmen a zemi poté, co ho napadly tlupy z Brazílie, které zde hledaly otroky.

Náčelník prý během vyhnanství unikl přes potok, v jehož okolí zanechal nesmazatelné otisky svých nohou a rukou. V jazyce guaraní "PI" znamená nohy a "PO" ruce, "RE" otisky nohou. Tak vznikl název Piporé. 

Roku 1930 bylo skupinou švýcarských přistěhovalců, kteří se usadili v Santo Pipó v argentinské provincii Misiones, založeno družstvo Productores de Yerba Mate de Santo Pipó SCL. Dlouhou dobu se toto družstvo zabývalo zpracováním yerba maté pouze za účelem zásobování dalších značek, které jej dále zpracovávaly. Teprve v roce 1960 začalo pod značkou Piporé prodávat v Argentině a později i v zahraničí své vlastní produkty.

Značka Piporé, patří v současné době mezi 10 největších společností vyrábějících yerba maté v Argentině a je druhým vývozcem světa.

Země původu: Argentina

Datum minimální trvanlivosti: 04/2026

Doplňkové parametry

Kategorie: Klasické yerba maté, Piporé
Hmotnost: 0.25 kg
Vlastnosti yerba maté: Yerba maté se stonky
Země původu: Argentina
Balení: 250 g
Značky: Piporé

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: