Oromate Traditional Molienda Mediana - 500 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Oromate Molienda Mediana je paraguayská klasika s tradičním charakterem. Řez, kouřovost, velký podíl prachu, jemně mletý list i výsledná chuť – všechny atributy odpovídají tomu, co si představíte pod tradičním paraguajským maté.
Vůně je klasická pro tento typ yerby, kouřově dřevitá s mírně kouřovými tóny v pozadí. Chuť intenzivní, kyselá, s kouřovým aftertastem a tóny sena a dřeva. Silně stimulující, výrazná, prostě skvělá yerba pro fanoušky tradičního kouřového Paraguajského maté.
Značka Oromate pochází z relativně malé plantáže El Agricultor v oblasti Guairá, která leží uprostřed východního regionu Paraguaye. Jedná se o jednu z nejbohatších a nejúrodnějších oblastí Paraguaye. Plantáž založili Pablo a Jorge Escherovi. Zpočátku se na plantáži vyráběla značka Yerba Mate Reina, která se poté transformovala na Oromate.
Země původu: Paraguay
Datum minimální trvanlivosti: 09/2026
Doplňkové parametry
Kategorie: | BIO a farmářské yerba maté |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 7840197000024 |
Vlastnosti yerba maté: | S větvičkami (elaborada) |
Země původu: | Paraguay |
Hmotnost: | 500 g |
Značky: | Oromate |
Správná příprava maté je zásadní, aby si nápoj zachoval plnou a příjemnou chuť i své minerály a vitamíny.
Klasicky jako čaj
Tento způsob je oblíbený zejména v Evropě a USA, protože není potřeba žádné další příslušenství. Ideální pro přípravu je french press, tedy konvička vybavená pístem a filtrem.
Jak na to
Nasypte cca 5 gramů tedy 2–3 čajové lžičky maté do konvice a zalijte malým množstvím studené vody tak, aby lístky nasály vodu a vytvořila se "řídká kaše". Je to -proto, aby vysoká teplota nezničila chuť maté ani obsažené prospěšné látky. Následně uvařte asi 250 ml (jeden hrnek) vody, nechte ji odstát na cca 70-80 °C, pak zalijte připravené maté a louhujte zhruba 5 minut. Sceďte a můžete pít. Nápoj si můžete dochutit i cukrem nebo medem. My doporučujeme udělat si dopředu například litr maté do termosky a přidat trochu citronu, protože dlouhým stáním mění maté barvu i chuť a citron tuto změnu zastaví. Pak můžete pít maté pozvolna během dne.
Tradičně v kalabase
K tomu potřebujete kalabasu (nádobu z tykve) nebo jinou nádobu a bombillu (brčko s většinou kovovým sítkem).
Kalabasu naplňte asi do 2/3 maté. Potom zakryjte dlaní nádobu, otočte ji do horizontální polohy a mírně zatřepejte, aby se jemné části maté dostaly naspod. Tím je větší šance, že se bombilla neucpe. Pak dejte nádobu zpět do původní polohy tak, aby maté zůstalo pod úhlem kolem 45°. Následně dejte bombillu do části, kde není maté. Pak lístky maté zalijte teplou vodou (kolem 50 °C) a nechte ji úplně vsáknout. Do prázdného místa, kde je jen bombilla, nalijte vodu asi 70–80 °C teplou. A máme nápoj připravený! Po dolití vody už nápoj nemíchejte. Pouze ho srkejte přes bombillu. Po vypití až na dno můžete Yerbu znovu doplnit zase asi 70–80 °C teplou vodou a to i několikrát. První nálev je samozřejmě velmi silný. Pak už můžete jen sedět, dolévat vodu a užívat si nápoj.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Paraguayské yerba maté
Objednavam pravidelne, objednavka vzdy bez problemov. Urcite odporucam vyskusat sirup Pijumaté Pure Leaf Extract, je vyborny na povzbudzujucu domacu limcu :)
Skvělý obchod s širokým výběrem všech možných maté, za velice přívětivé ceny.