Yerba Maté / Selecta Tradicional - 500 g

120 Kč / ks 104,35 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Paraguayské maté velmi intenzivní chuti s kouřovým aroma

Detailní informace

Detailní popis produktu

Řez listů Selecty Traditional odpovídá paraguayskému původu – směs středně velkých a jemně drcených listů s větším podílem stonků se středním obsahem prachu.

První, co zaujme po otevření balíčku Selecty, je nádherné kouřové aroma, které nás ihned v představivosti přenese někam k letnímu táboráku. O chvíli později se rozvinou lehce nasládlé citrusové tóny, podbarvené jemnou zemitostí - ta je ostatně cítit i v nálevu. Překvapivá je lehká přítomnost trávových tónů, na které jsme spíše zvyklí u brazilských chimarrao. A pak přijde ta hlavní zbraň v podobě ovocných odstínů – fíky, švestky, pomeranče, to vše podbarvené jemnou chlebovou a dřevitou chutí. Aftertaste je pak typicky paraguayský – sladkost přejde do příjemné hořkosti doplněné typickou kyselinkou.

Co se týče textury, je Selecta někde uprostřed spektra – ani moc vodová, ani příliš hutná, zkrátka akorát. Při pití z kalabasy spotřebujete asi ¾ litru vody, pak už bude načase dát čerstvé maté. Chuť slábne velmi pomalu, udrží si výraznost až do posledních pár nálevů.

Selecta je silná jak v chuti, tak v povzbudivém účinku, což je ideální, pokud jste museli vstát dříve, než jste zvyklí, potřebujete povzbuzení po celý den, nebo se chystáte na celonoční studijní maraton. Pozor, Selecta se nejlépe projeví při použití studenější vody okolo 60°C.

A samozřejmě, jako většina paraguayských maté, Selecta chutná výborně i za studena. V Paraguayi se maté pije většinou z guampy, připravené za studena, zatímco v Argentině se pije teplé a z kalabasy.

Země původu: Paraguay, okolí města Bella Vista.

Datum minimální trvanlivosti: 12/2023

Doplňkové parametry

Kategorie: Klasické yerba maté
Hmotnost: 0.5 kg
Vlastnosti yerba maté: Yerba maté se stonky
Země původu: Paraguay
Balení: 500 g
Značky: Selecta

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: