Selecta Tradicional - 500 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Řez listů Selecty Traditional odpovídá paraguayskému původu – směs středně velkých a jemně drcených listů s větším podílem stonků se středním obsahem prachu.
První, co zaujme po otevření balíčku Selecty, je nádherné kouřové aroma, které nás ihned v představivosti přenese někam k letnímu táboráku. O chvíli později se rozvinou lehce nasládlé citrusové tóny, podbarvené jemnou zemitostí - ta je ostatně cítit i v nálevu. Překvapivá je lehká přítomnost trávových tónů, na které jsme spíše zvyklí u brazilských chimarrao. A pak přijde ta hlavní zbraň v podobě ovocných odstínů – fíky, švestky, pomeranče, to vše podbarvené jemnou chlebovou a dřevitou chutí. Aftertaste je pak typicky paraguayský – sladkost přejde do příjemné hořkosti doplněné typickou kyselinkou.
Co se týče textury, je Selecta někde uprostřed spektra – ani moc vodová, ani příliš hutná, zkrátka akorát. Při pití z kalabasy spotřebujete asi ¾ litru vody, pak už bude načase dát čerstvé maté. Chuť slábne velmi pomalu, udrží si výraznost až do posledních pár nálevů.
Selecta je silná jak v chuti, tak v povzbudivém účinku, což je ideální, pokud jste museli vstát dříve, než jste zvyklí, potřebujete povzbuzení po celý den, nebo se chystáte na celonoční studijní maraton. Pozor, Selecta se nejlépe projeví při použití studenější vody okolo 60°C.
A samozřejmě, jako většina paraguayských maté, Selecta chutná výborně i za studena. V Paraguayi se maté pije většinou z guampy, připravené za studena, zatímco v Argentině se pije teplé a z kalabasy.
Země původu: Paraguay, okolí města Bella Vista.
Datum minimální trvanlivosti: 10/2026
Doplňkové parametry
Kategorie: | Klasické yerba maté |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Vlastnosti yerba maté: | S větvičkami (elaborada) |
Země původu: | Paraguay |
Balení: | 500 g |
Značky: | Selecta |
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.