Canarias Edicion Especial - 500 g
Detailní popis produktu
V chuti lahodné maté jedné z předních uruguayských značek. Canarias Edición Especial je skladován déle než Canarias Traditional a díky tomu má komplexnejší chuť.
Typicky pro uruguayská maté obsahuje jemně mleté listy, stopy drobných tyčinek a spoustu prachu.
V chuti lahodné maté, obsahuje jen lístky, 100% produkt bez konzervačních a chemických látek.
Listy stromu yerba maté používané k výrobě tohoto produktu pochází ze států Santa Catarina, Paraná a Rio Grande de Sul v Brazílii. Stromy rostou divoce v lesích, v mikroklimatu, který podporuje ideální vývoj vlastností listu.
Země původu: Brazílie
Datum minimální trvanlivosti: 12/2025
Doplňkové parametry
Kategorie: | Klasické yerba maté |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
EAN: | 7730241003715 |
Vlastnosti yerba maté: | Listové (despalada), Uruguayský řez (PU1) |
Země původu: | Brazílie, Uruguay |
Hmotnost: | 500 g |
Značky: | Canarias |
Správná příprava maté je zásadní, aby si nápoj zachoval plnou a příjemnou chuť i své minerály a vitamíny.
Klasicky jako čaj
Tento způsob je oblíbený zejména v Evropě a USA, protože není potřeba žádné další příslušenství. Ideální pro přípravu je french press, tedy konvička vybavená pístem a filtrem.
Jak na to
Nasypte cca 5 gramů tedy 2–3 čajové lžičky maté do konvice a zalijte malým množstvím studené vody tak, aby lístky nasály vodu a vytvořila se "řídká kaše". Je to -proto, aby vysoká teplota nezničila chuť maté ani obsažené prospěšné látky. Následně uvařte asi 250 ml (jeden hrnek) vody, nechte ji odstát na cca 70-80 °C, pak zalijte připravené maté a louhujte zhruba 5 minut. Sceďte a můžete pít. Nápoj si můžete dochutit i cukrem nebo medem. My doporučujeme udělat si dopředu například litr maté do termosky a přidat trochu citronu, protože dlouhým stáním mění maté barvu i chuť a citron tuto změnu zastaví. Pak můžete pít maté pozvolna během dne.
Tradičně v kalabase
K tomu potřebujete kalabasu (nádobu z tykve) nebo jinou nádobu a bombillu (brčko s většinou kovovým sítkem).
Kalabasu naplňte asi do 2/3 maté. Potom zakryjte dlaní nádobu, otočte ji do horizontální polohy a mírně zatřepejte, aby se jemné části maté dostaly naspod. Tím je větší šance, že se bombilla neucpe. Pak dejte nádobu zpět do původní polohy tak, aby maté zůstalo pod úhlem kolem 45°. Následně dejte bombillu do části, kde není maté. Pak lístky maté zalijte teplou vodou (kolem 50 °C) a nechte ji úplně vsáknout. Do prázdného místa, kde je jen bombilla, nalijte vodu asi 70–80 °C teplou. A máme nápoj připravený! Po dolití vody už nápoj nemíchejte. Pouze ho srkejte přes bombillu. Po vypití až na dno můžete Yerbu znovu doplnit zase asi 70–80 °C teplou vodou a to i několikrát. První nálev je samozřejmě velmi silný. Pak už můžete jen sedět, dolévat vodu a užívat si nápoj.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Tento uruguayský řez yerba maté, známý jako PU-1 (gaucho řez), je oblíbený mezi zkušenými pijáky maté, kteří ocení jeho výraznou chuť a silné stimulační účinky. Díky vysokému obsahu kofeinu poskytuje dlouhotrvající energii a soustředění.
Čaj maté objednán u společnosti Piju maté je vynikají kvality . Doručení je rychlé a spolehlivé.Doporučuji.
Som vracajúci sa zákazník, môžem len odporúčať a veru aj odporúčam celkom často.
Děkuji.
Mohlo by být na stránkách více edukativního obsahu a recenzí zkušených matéistů. Jinak perfect!