Jak si připravit kalabasu na pití Yerba Maté?

Pokud si koupíte novou kalabasu, což je vlastně tykev, je nutné ji před prvním pitím Yerba maté trochu připravit.

jak si pripravit kalabasu

  1. Nasypte do vymyté kalabasy asi do poloviny až tří čtvrtin suché maté a zalijte ho vodou kolem 80°C.

2. Nechte stát jeden den.

3. Druhý den maté vysypte, znovu vymyjte vodou a pomocí lžičky odstraňte přebytečnou dužinu z tykve. Dávejte pozor ať neodstraníte špičku na dně tykve, nádobka pak může téct.

4. Celý postup znovu opakujte s novou dávkou maté.

5. Další den kalabasu vyprázdněte, vymyjte vodou. Kalabasa získala potřebné vlastnosti a zároveň aroma a je připravena k používání.

     

Nabízíme taktéž další nádoby pro příjemné popíjení yerba maté.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné