Yerba Maté / Yacuy Tereré Limeta a Máta - 500 g

155 Kč 134,78 Kč bez DPH
Skladem

Citrusové brazilské maté pro přípravu nastudeno

Detailní informace

Detailní popis produktu

Maté známého brazilského výrobce Yacuy typu Tereré, se středně až hrubě řezanými listy, minimem prachu a velkým obsahem větviček, přednostně určené na přípravu za studena.

Maté je obohaceno mátou peprnou a limetovým aroma, díky čemuž má velmi osvěžující chuť a vůni, která přetrvává i v pozdějších nálevech. Maté je vhodné pro začátečníky ale zachutná i zkušeným mateistům. Při přípravě za studena nejsou v chuti žádné hořké tóny.

Pokud zvolíte tradiční přípravu, doporučujeme použít vodu o nižší teplotě, asi 65-75 °C. Chuť nálevu je pak intenzivnější než u tereré.

Značka Yacuy byla založena v roce 1948 a populární je zejména v domovské Brazílii a sousední Uruguayi. Sortiment Yacuy zahrnuje přes tucet směsí výběrové kvality, část produkce je certifikována jako BIO. Yerba mate Yacuy se sklízí z divoce rostoucích stromů v povodí řeky Iguaçu, která se protéká stejnojmenným národním parkem v brazilském státě Paraná. Společnost klade důraz na udržitelný rozvoj a ochranu ekosystému a pracovních podmínek místních obyvatel. Sklizeň je prováděna za přísných pravidel bez využití pesticidů, herbicidů, fungicidů či umělých hnojiv.

Yerba může být opakovaně zalita, minimálně 10 x, aniž by došlo k poklesu intenzity chuti. V dlouhodobém horkém počasí je Terere pro mnoho lidí jedním z nejlepších způsobů hydratace těla. Dobrým způsobem, jak vychutnat terere, je připravit silný výluh z 200 g mate na o,5 l vody, přecedit přes sítko a použít silný domácí extrakt s minerální vodou, ledem a džusem.

Původ: Brazilie

Složení: yerba maté (Ilex Paraguariensis), máta 3%, citronová příchuť 3%.

Datum minimální trvanlivosti: 10/2023

 

Doplňkové parametry

Kategorie: YERBA MATÉ
Hmotnost: 0.5 kg
Vlastnosti yerba maté: Ochucené yerba maté, Yerba maté na studeno, Yerba maté s bylinami
Země původu: Brazílie
Balení: 500 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: