Mathienzo Seleccion Especial - 500 g
Detailní popis produktu
Ekologicky pěstované, ručně sklízené maté. Lístky a stonky po usušení zrají 24 měsíců.
Chuť je tradiční s kouřovými a zemitými tony a znatelnou hořkostí, aroma lehce trávové s pečeným nádechem.
Výrobce doporučuje připravovat první nálev z vody o teplotě pouze 40°C a až při dalších nálevech zvednout teplotu na 75-82°C. Tímto způsobem je výsledná chuť lehčí a připravíte více nálevů.
Důkazem, že společnost Sanesa, která maté produkuje, myslí péči o životní prostředí vážně, je biologicky rozložitelný obal.
Nákupem každého produktu Mathienzo zároveň podporujete program obnovy lesů zničených požárem v argentinské Patagonii, který značka provádí společně se společností Amigos de la Patagonia a jejím programem ReforestARG.
Země původu: Argentina
Datum minimální trvanlivosti: 01/2027
Doplňkové parametry
Kategorie: | BIO a farmářské yerba maté |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Vlastnosti yerba maté: | S větvičkami (elaborada) |
Země původu: | Argentina |
Hmotnost: | 500 g |
Značky: | Mathienzo |
Správná příprava maté je zásadní, aby si nápoj zachoval plnou a příjemnou chuť i své minerály a vitamíny.
Klasicky jako čaj
Tento způsob je oblíbený zejména v Evropě a USA, protože není potřeba žádné další příslušenství. Ideální pro přípravu je french press, tedy konvička vybavená pístem a filtrem.
Jak na to
Nasypte cca 5 gramů tedy 2–3 čajové lžičky maté do konvice a zalijte malým množstvím studené vody tak, aby lístky nasály vodu a vytvořila se "řídká kaše". Je to -proto, aby vysoká teplota nezničila chuť maté ani obsažené prospěšné látky. Následně uvařte asi 250 ml (jeden hrnek) vody, nechte ji odstát na cca 70-80 °C, pak zalijte připravené maté a louhujte zhruba 5 minut. Sceďte a můžete pít. Nápoj si můžete dochutit i cukrem nebo medem. My doporučujeme udělat si dopředu například litr maté do termosky a přidat trochu citronu, protože dlouhým stáním mění maté barvu i chuť a citron tuto změnu zastaví. Pak můžete pít maté pozvolna během dne.
Tradičně v kalabase
K tomu potřebujete kalabasu (nádobu z tykve) nebo jinou nádobu a bombillu (brčko s většinou kovovým sítkem).
Kalabasu naplňte asi do 2/3 maté. Potom zakryjte dlaní nádobu, otočte ji do horizontální polohy a mírně zatřepejte, aby se jemné části maté dostaly naspod. Tím je větší šance, že se bombilla neucpe. Pak dejte nádobu zpět do původní polohy tak, aby maté zůstalo pod úhlem kolem 45°. Následně dejte bombillu do části, kde není maté. Pak lístky maté zalijte teplou vodou (kolem 50 °C) a nechte ji úplně vsáknout. Do prázdného místa, kde je jen bombilla, nalijte vodu asi 70–80 °C teplou. A máme nápoj připravený! Po dolití vody už nápoj nemíchejte. Pouze ho srkejte přes bombillu. Po vypití až na dno můžete Yerbu znovu doplnit zase asi 70–80 °C teplou vodou a to i několikrát. První nálev je samozřejmě velmi silný. Pak už můžete jen sedět, dolévat vodu a užívat si nápoj.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Čaj maté objednán u společnosti Piju maté je vynikají kvality . Doručení je rychlé a spolehlivé.Doporučuji.
Som vracajúci sa zákazník, môžem len odporúčať a veru aj odporúčam celkom často.
Děkuji.
Mohlo by být na stránkách více edukativního obsahu a recenzí zkušených matéistů. Jinak perfect!