Yerba Maté / Mate Green Eucalipto 500 g

175 Kč / ks 152,17 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Jemné brazilské maté sušené horkým vzduchem s příměsí eukalyptu. Hodí se na přípravu na studeno.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jedinečná kombinace špičkového brazilského maté, eukalyptu a dalších bylin. Nálev je povzbudivý, maté se perfektně hodí k přípravě za studena. Maté zaujme také nevšední exotickou vůní.

Složení:

yerba maté (Ilex paraguariensis) 94% - země původu Brazílie, list rozmarýnu, list eukalyptu 1%, kořen pampelišky, kůra lapacho, olivový list mletý, citronová verbena, list máty, přírodní aroma

Účinky:

Yerba mate je stimulant, tonikum a má také močopudné vlastnosti. V nálevu z yerba maté bylo zjištěno značné množství draslíku, sodíku, hořčíku a manganu, a také vitamíny A, B1, B2 a C, riboflavin, karoten, železo, vápník a protein.

Věděli jste, že…

Výchozí surovinou pro tuto směs je Mate Green Despalada, špičkové brazilské maté s minimálním podílem stonků. Stromy cesmíny použité pro výrobu tohoto maté pochází z oblasti  Rio Grande do Sul a jsou vždy pěstované ve stínu, čímž  listy získají na křehkosti a ztratí na hořkosti.  Maté se sklízí ráno, ještě týž den je usušeno bezdýmovou metodou a zabaleno. Horký vzduch nejen zabrání fermentaci, ale také očistí listy od případných mikroorganizmů. Díky bezdýmovému sušení a rychlému zpracování je docíleno jemné a zároveň plné chuti, pouze s velmi mírnou hořčinkou, bez kouřových tónů a také krásně svěží barvy suchého listu.  Na rozdíl od argentinských či paraguayských maté neobsahuje prach a řez je mnohem hrubší (asi 5 mm), je tak mnohem snazší na přípravu, nedochází k ucpávání bombilly či nedobrovolnému polknutí prachu.

Ne nadarmo se toto maté doporučuje všem začátečníkům, ať již čisté nebo ochucené dalšími bylinami či ovocem. Chuť maté je často přirovnávána k zelenému čaji.

Datum minimální trvanlivosti: 11/2024

Doplňkové parametry

Kategorie: Ochucené yerba maté, Mate Green
Hmotnost: 0.5 kg
Značky: Mate Green

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: