Yerba Maté / Kurupí Menta y Boldo - 500 g

175 Kč 152,17 Kč bez DPH
Skladem

Osvěžující směs paraguayského maté s bylinami podporujícími trávení 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ochucené paraguayské yerba maté s mátou peprnou a bylinou boldo. Účinná směs podporuje trávení, stimuluje, osvěžuje a navíc je velmi chutná. Dá se připravit klasicky i na studeno.

Paraguayský řez s větším obsahem stonků

Značka Kurupí má maté zpracováno tradičním paraguayským stylem, s větším podílem prachu a stonků. Prostě klasické paraguayské con palo s přídavkem bylin.

Osvěžující aroma s mírnou hořkostí

Chuť je velmi osvěžující díky mátě, celkově je nálev jen mírně, ale přesto znatelně nahořklý. Vhodné jak pro začínající, tak pro zkušené mateisty.

Účinky

Boldo (Peumus boldus) podporuje tvorbu žluči a její vylučování. Podává se také při těžkém kašli, svými účinky se podobá kodeinu, avšak nedochází ke vzniku závislosti. Zcela nepřekonatelný je boldo při problémech s dvanácterníkem i dvanácterníkových vředech. Dále bylo prokázáno, že boldo má protizánětlivé a ant protihorečnaté účinky. 

Máta je účinná proti křečím v zažívacím traktu, podporuje trávení.

Něco navíc:

Kurupí je populární paraguayská značka, působící pod záštitou společnosti Santa Margarita. Často se vyzdvihuje versatilita jejich maté – je vhodné pro začátečníky i zkušené mateisty a chutná skvěle za studena i připravené tradičně. 

Název značky vychází z mytologie indiánů Guaraní. Kurupi byl jedním z potomků Taua a Kerany, a je považován za ducha plodnosti. Je popisován jako malý, škaredý a chlupatý, s přirozením několikrát omotaným kolem pasu

Složení: Yerba maté (Ilex Paraguariensis), máta, boldo

Země původu: Paraguay

Datum min.trvanlivosti: 5/2023

 

Doplňkové parametry

Kategorie: YERBA MATÉ
Hmotnost: 0.5 kg
Vlastnosti yerba maté: Yerba maté se stonky, Ochucené yerba maté, Yerba maté na studeno, Yerba maté s bylinami
Země původu: Paraguay
Balení: 500 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: