Ruvicha Silvestre - 250 g
Detailní popis produktu
Yerba mate Ruvicha Silvestre se pěstuje ekologicky v atlantickém pralese v Alto Parana.
Chuť produktu je charakteristická pro Paraguay, čistá a silná, lehce kouřová s bohatým aroma. Silně povzbuzující.
Složení: středně hrubě prořezaný list, střední obsah drobných větviček a stopek, menší objem prachu.
Agro Industrial Ruvicha sídlí ve městě Yuta, departmentu Caazapá. Vznikla v roce 2002 jako UNIMATE S.A. s cílem věnovat se výsadbě, využívání, industrializaci, zpracování a komercionalizaci paraguayjského maté a to vše při dodržení zásad ekologického pěstování produktu.
Datum minimální trvanlivosti: 04/2026
Země původu: Paraguay
Doplňkové parametry
Kategorie: | Klasické yerba maté |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
EAN: | 7840862000151 |
Vlastnosti yerba maté: | S větvičkami (elaborada) |
Země původu: | Paraguay |
Hmotnost: | 250 g |
Značky: | Ruvicha |
Položka byla vyprodána… |
Správná příprava maté je zásadní, aby si nápoj zachoval plnou a příjemnou chuť i své minerály a vitamíny.
Klasicky jako čaj
Tento způsob je oblíbený zejména v Evropě a USA, protože není potřeba žádné další příslušenství. Ideální pro přípravu je french press, tedy konvička vybavená pístem a filtrem.
Jak na to
Nasypte cca 5 gramů tedy 2–3 čajové lžičky maté do konvice a zalijte malým množstvím studené vody tak, aby lístky nasály vodu a vytvořila se "řídká kaše". Je to -proto, aby vysoká teplota nezničila chuť maté ani obsažené prospěšné látky. Následně uvařte asi 250 ml (jeden hrnek) vody, nechte ji odstát na cca 70-80 °C, pak zalijte připravené maté a louhujte zhruba 5 minut. Sceďte a můžete pít. Nápoj si můžete dochutit i cukrem nebo medem. My doporučujeme udělat si dopředu například litr maté do termosky a přidat trochu citronu, protože dlouhým stáním mění maté barvu i chuť a citron tuto změnu zastaví. Pak můžete pít maté pozvolna během dne.
Tradičně v kalabase
K tomu potřebujete kalabasu (nádobu z tykve) nebo jinou nádobu a bombillu (brčko s většinou kovovým sítkem).
Kalabasu naplňte asi do 2/3 maté. Potom zakryjte dlaní nádobu, otočte ji do horizontální polohy a mírně zatřepejte, aby se jemné části maté dostaly naspod. Tím je větší šance, že se bombilla neucpe. Pak dejte nádobu zpět do původní polohy tak, aby maté zůstalo pod úhlem kolem 45°. Následně dejte bombillu do části, kde není maté. Pak lístky maté zalijte teplou vodou (kolem 50 °C) a nechte ji úplně vsáknout. Do prázdného místa, kde je jen bombilla, nalijte vodu asi 70–80 °C teplou. A máme nápoj připravený! Po dolití vody už nápoj nemíchejte. Pouze ho srkejte přes bombillu. Po vypití až na dno můžete Yerbu znovu doplnit zase asi 70–80 °C teplou vodou a to i několikrát. První nálev je samozřejmě velmi silný. Pak už můžete jen sedět, dolévat vodu a užívat si nápoj.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Ruvicha je mladá paraguayská značka yerba maté, která spojuje tradiční postupy s moderním přístupem k výrobě, a přínáší na trh yerba maté vysoké kvality. Yerba maté od značky Ruvicha se vyznačuje intenzivní chutí, silným povzbuzujícím účinkem a autentickým charakterem.
✔ Kvalitní suroviny – pečlivě vybrané listy yerba maté
✔ Tradiční sušení a zrání pro plnou chuť a aroma
✔ Energie a soustředění díky přirozenému obsahu kofeinu
V naší nabídce najdete kompletní sortiment značky: čisté silné yerba maté Ruvicha Silvestre, Ruvicha Rustica s výrazně kouřovým aroma, Ruvicha Relajante s přídavkem anýzu, heřmánku a lipového květu, Ruvicha Chia s přídavkem máty a chia semínek, Ruvicha Nativa s nižším obsahem prachu.
Čaj maté objednán u společnosti Piju maté je vynikají kvality . Doručení je rychlé a spolehlivé.Doporučuji.
Som vracajúci sa zákazník, môžem len odporúčať a veru aj odporúčam celkom často.
Děkuji.
Mohlo by být na stránkách více edukativního obsahu a recenzí zkušených matéistů. Jinak perfect!