El Pajaro - Menta Boldo - 400 g

145 Kč / ks 129,46 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Středně hořké yerba maté s výrazným aroma máty a silným povzbuzujícím účinkem.

Detailní informace

Detailní popis produktu

El Pajaro Menta Boldo je směs klasického paraguayského maté, obohacená o mátu peprnou a boldo. Tento druh yerba maté se vyznačuje středně hořkou chutí, výrazným aroma máty a silným povzbuzujícím účinkem. Směs je vhodná jak za tepla, tak i pro přípravu za studena – terere.

Řez a složení

Toto maté má typický paraguajský jemný řez listů s větvičkami a vyšším podílem prachu. Směs obsahuje 95% yerba maté, 3% máty peprné a 2% lístků boldo.

Vůně a chuť

Ve směsi El Pajaro Menta Boldo zaujme jak silné aroma máty peprné, tak i exotické boldo. Jde o yerbu s osvěžující chutí, která je intenzivní, výrazná a velmi specifická.

Něco navíc

El Pajaro pro svoje produkty využívá vysoce kvalitní cesmínu paraguayskou zpracovanou tradičním způsobem na paraguajských plantážích. Plantáže, které El Pajaru dodávají listy pro výrobu yerba maté, sídli v rozsáhlých oblastech státu Itapua. Mladé sazenice jsou vysazovány tak, aby pomohly při návratu přirozeně se vyskytující flóry a fauny do hospodářsky obývaných oblastí.

Značce El Pajaro není lhostejná ani budoucnost místních vesničanů, pro něž je návrat k pěstování a sběru listů jedním z významných zdrojů příjmů. Zaměstnává je proto na plantážích s yerba maté, které se zároveň snaží rozšiřovat. Chce tím zabránit vzniku monokultur, (zejména pěstování sóji), a předejít tak hospodářské závislost oblasti na jediný druh plodiny.

Země původu: Paraguay

Datum minimální trvanlivosti: 09/2024

Doplňkové parametry

Kategorie: Ochucené yerba maté
Hmotnost: 0.4 kg
Vlastnosti yerba maté: Listové (despalada), Ochucené
Země původu: Paraguay
Balení: 400 g
Druh čaje: Ochucené
Značky: El Pajaro

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: