Moychay - 500 g
Detailní popis produktu
Tradiční farmářské maté z Paraguaye Vás zaujme osvěžující, lehce nahořklou chutí s příjemným uzeným nádechem.
List se sklízí za ubývajícího měsíce v červenci a srpnu a poté se nechá rok zrát v dřevěných krabicích. Sušení probíhá tradičně za přístupu horkého kouře, řez je pak středně hrubý, s většími kousky stonků a po pro paraguayská maté typickým vyšším podílem prachu.
Suché maté voní příjemně dřevitě s lehkou stopou kouřovosti. Ta se naplno projeví po zalití, a to nejen ve vůni, ale také v chuti. Nálevy jsou ze začátku plné, hutné, s dominujícími kouřovými a dřevitými tóny, příjemnou hořkosti a lehkou kyselinkou. U pozdějších nálevu začnou naopak převládat svěží kyselkavé tóny a kouřovost a hořkost ustupují do pozadí. Maté má jedinečnou, komplexní chuť, která se v každém nálevu rozvíjí. Podíl na bohaté škále chutí má nejspíše již zmiňované zrání v dřevěných bednách, narozdíl od obvyklých pytlů.
Jedná se o jedinečný řemeslný výrobek, u kterého se při zpracování dbá na každý detail
Země původu: Paraguay
Hmotnost: 500 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Klasické yerba maté |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Vlastnosti yerba maté: | S větvičkami (elaborada) |
Země původu: | Paraguay |
Balení: | 500 g |
Značky: | Moychay |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.