Yerba Maté / El Pajaro - Limon - 400 g

145 Kč / ks 126,09 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Klasické paraguayské yerba maté obohacené o přídavek citronové kůry.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

El Pajaro Limon je směs klasického paraguayského maté, obohacená o přídavek citronové kůry. Vyznačuje se hořkou chutí, silným aroma a silným povzbuzujícím účinkem. Díky přidání citronu je nálev velmi osvěžující a je vhodné jej připravovat jak za tepla tak za studena - terere.

Řez a složení

Toto maté má typický paraguajský jemný řez listů s větvičkami a vyšším podílem prachu. Směs obsahuje 98% yerba maté, 2% citronové kůry.

Vůně a chuť

Chuť je stejně svěží jako vůně a poměrně silná a hořká.

Něco navíc

El Pajaro pro svoje produkty využívá vysoce kvalitní cesmínu paraguayskou zpracovanou tradičním způsobem na paraguajských plantážích. Plantáže, které El Pajaru dodávají listy pro výrobu yerba maté, sídli v rozsáhlých oblastech státu Itapua. Mladé sazenice jsou vysazovány tak, aby pomohly při návratu přirozeně se vyskytující flóry a fauny do hospodářsky obývaných oblastí.

Značce El Pajaro není lhostejná ani budoucnost místních vesničanů, pro něž je návrat k pěstování a sběru listů jedním z významných zdrojů příjmů. Zaměstnává je proto na plantážích s yerba maté, které se zároveň snaží rozšiřovat. Chce tím zabránit vzniku monokultur, (zejména pěstování sóji), a předejít tak hospodářské závislost oblasti na jediný druh plodiny.

Země původu: Paraguay

Datum minimální trvanlivosti: 01/2025

Doplňkové parametry

Kategorie: Ochucené yerba maté
Hmotnost: 0.4 kg
Vlastnosti yerba maté: Yerba maté se stonky, Ochucené yerba maté
Země původu: Paraguay
Balení: 400 g
Značky: El Pajaro

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
Avatar autora | 28.12.2020
Maté El Pajaro je dost silné. Keramický pohárek je hezký na pohled a dobře padne do ruky. Bombilla je jednoduchá, velká a výborně se s ní saje.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: