Tamaryokucha-zelený japonský čaj
Detailní popis produktu
Tamaryokucha se od ostatních japonských čajů liší na první pohled, lístky jsou totiž zkroucené, stejně jako jsme tomu zvyklí u čajů čínských. Díky unikátní metodě zpracování jsou lístky sytě tmavě zelené a lesklé. V chuti se ovšem původ ze Země vycházejícího slunce nezapře. Ta je sladká a plná, nálev zářivě zelený. V intenzivní a svěží vůni můžete cítit závan moře, typický pro japonské čaje.
Původ: Japonsko, Shizuoka
Kultivar čaje: Yabukita
Sklizeň: 2021
Příprava: pro jednorázový nálev použijeme 7 g čaje a zalejeme 0,5 l vody o teplotě 70°C a necháme louhovat 1-2 minuty. Chuť lépe vynikne při tradiční přípravě do menší konvičky, kterou nejprve naplníme horkou vodou, aby se nahřála. Vodu slijeme, do prohřáté konvičky nasypeme 5-7g čaje, zalijeme 150-200 ml vody o teplotě 70°C a necháme louhovat 0,5-1,5 minuty. Čaj je vícenálevový, u dalších nálevů prodlužujeme dobu louhování.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.