Hořká okurka (ku-gua)

95 Kč / ks 170 Kč / ks od 95 Kč / ks 82,61 Kč bez DPH 147,83 Kč bez DPH od 82,61 Kč bez DPH
Skladem Skladem Zvolte variantu
Varianta

Hořká okurka se zejména používá při léčbě diabetu a jeho komplikací, proti obezitě a ukládání tuků a pří léčbě žaludečních vředů. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Hořká okurka se zejména používá při léčbě diabetu a jeho komplikací, proti obezitě a ukládání tuků a pří léčbě žaludečních vředů. Momordika má také preventivní a léčebný potenciál u nádorových onemocnění. Je zdrojem kyseliny askorbové, saponinů a glukokinetických látek, které napomáhají snížení krevního cukru.

Momordika, až 5 metrů dlouhá plazivá rostlina, patří do čeledi tykvovitých. Plody dorůstají 5-25 cm a ve stáří slupka žloutne, dřeň získává melounovou příchuť a barví se do vínova. Bohužel u nás se čerstvé plody sehnat nedají, proto se využívají sušené plody. Z nich můžeme připravit nálev, přidat je do polévek či přímo konzumovat (na hořkou chuť si jde snadno zvyknout)

Latinský název: Momordica charantia

Botanický název: Momordika hořká, tykvoř hořký

Země původu: Čína

Příprava: 4-5 plátků povaříme 5 minut v 0,2litru vody nebo přidáme do libovolného čaje a necháme louhovat 2-5 minut

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Potraviny
Balení: 100 g, 50 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: