Genmaicha
Detailní popis produktu
"Čaj s leštěnou rýží" byl původně připravován hlavně nižšími vrstvami, rýže se používala k "nastavení" čaje a snížení nákladů, dnes je však oblíbený napříč společností.
Směs banchi a prudce opražené rýže genmai se také popíjela během náboženských půstů nebo mezi jídly. Nálev je světle žlutý, nasládlý, s oříškovými a praženými tóny. Čaj má nízký obsah teinu, je proto vhodný pro celodenní či večerní popíjení.
Původ: Japonsko
Oblast: Shizuoka
Sběr: jaro 2020
Příprava: 7g čaje zalít 0,5l vody o teplotě 80°-85°, louhovat 1-2 minuty
Nálev: plný, rýžově-nasádlý až chlebovitý
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čaje a byliny |
---|---|
Země původu: | Japonsko |
Balení: | 100 g, 50 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.