Čínské červené datle (Zao)

85 Kč / ks 150 Kč / ks od 85 Kč / ks 73,91 Kč bez DPH 130,43 Kč bez DPH od 73,91 Kč bez DPH
Ihned k odeslání Ihned k odeslání Zvolte variantu
Varianta
Můžeme doručit do:
30.9.2022 30.9.2022 Zvolte variantu
Možnosti doručení

Sušené plody čínských datlí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Čínské datle, známé také pod názvem jujuba, rostou na malém, opadavém stromku s krásným českým názvem Cicimek. V Číně se jujuba pěstuje 3000 let (některé zdroje uvádí až 4000) a ještě donedávna byla nejrozšířenější ovocnou dřevinou. Peckovice, vzhledem podobné švestkám, dorůstají velikosti 3-6 cm (v závislosti na kultivaru) a  po sklizni chutnají jako jablka. Mohou se také nechat  několik týdnů odležet, při čemž projdou fermentací a tím získají datlovou chuť, která jim dala název.

My vám nabízíme sušené plody s jablečnou chutí a  moučnou konzistencí, které se dají využít jak v kuchyni, tak k přípravě nálevu či k přímé konzumaci.

Datle mají vysoký obsah vitamínu C, B, karotenu a minerálních látek, jako je draslík, železo, vápník, fosfor, hořčík, sodík, zinek, mangan, měď, kobalt a jód.

Plody se doporučují proti kašli, nespavosti, neurózám či revmatickým bolestem i na dobré trávení. V tradiční čínské medicíně se používají na zmírnění stresu a posílení ledvin. Zmínit můžeme i účinky protiplísňové, antibakteriální, protizánětlivé, antioxidační, imunostimulační. Mast zhotovená z prášku z plodů a medu dobře hojí rány a prášek v 80% alkoholu zase popáleniny prvního stupně.

Latinský název: Ziziphus jujuba

Botanický název: Cicimek čínský

Sklizeň: 2021

Země původu: Čína

Příprava: cca 10 plátků datlí zalít 0,5l vařící vody a luhovat 10 minut. Nálev vypít, datle sníst.

Doplňkové parametry

Kategorie: Potraviny
Balení: 100 g, 50 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: