Boldo list řezaný

69 Kč / ks 125 Kč / ks od 69 Kč / ks 61,61 Kč bez DPH 111,61 Kč bez DPH od 61,61 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Varianta

Sušené, řezané listy boldovníku vonného (Peumus boldus MOL.).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Boldovník vonný je druh nižších dvouděložných rostlin z čeledi Monimiaceae a jediný zástupce rodu boldovník. Je to keř až strom s tuhými oválnými listy a nažloutlými květy. Plodem je souplodí peckovic. Druh se vyskytuje v suchých rozvolněných lesích ve středním Chile. zdroj Wikipedie.

Zdravotní benefity bolda jsou tyto: 

Boldo (Peumus boldus) droga - list výrazně podporuje tvorbu žluči a její vylučování. Podává se také při těžkém kašli, svými účinky se podobá kodeinu, avšak nedochází ke vzniku závislosti. Zcela nepřekonatelný je boldo při problémech s dvanácterníkem i dvanácterníkových vředech. Dále bylo prokázáno, že boldo má protizánětlivé a antipyretické (protihorečnaté) účinky. BoldinE je účinný inhibitor syntézy prostaglandinu, který je součástí zánětlivého procesu. A proto se boldo podává podpůrně i při revmatismu. Droga také působí močopudně.

 

Příprava nálevu: 1-2 čajové lžičky zalijte 1/4 litrem vroucí vody a nechte asi 5-8 minut louhovat. Dobré je nádobu přikrýt. Poté nálev sceďte.  Popíjejte nálev vždy teplý a čerstvý.

Lze použít na výrobu tinktury: přelijeme 1 díl sušených bylin 5 díly lihu o koncentraci 50- 70%. Necháme 7-14 dní vyluhovat při pokojové teplotě a nejméně 1x denně vše protřepeme. Poslední den necháme vše ustát a roztok přefiltrujeme přes filtrační papír nebo jemné plátno.Obvyklá dávka tinktury činí 20-30 kapek, které se používají max. 3x denně. Tinktura se bere na lžičku a zapíjí se vodou (čajem), nebo je možné nakapat přímo do vychladlého nápoje.

Doplňkové parametry

Kategorie: Byliny
Značky: Pijumate

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: