Boldo list řezaný

69 Kč / ks 125 Kč / ks od 69 Kč / ks 60 Kč bez DPH 108,70 Kč bez DPH od 60 Kč bez DPH
Ihned k odeslání Momentálně nedostupné Zvolte variantu
Varianta

Sušené, řezané listy boldovníku vonného (Peumus boldus MOL.).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Boldovník vonný je druh nižších dvouděložných rostlin z čeledi Monimiaceae a jediný zástupce rodu boldovník. Je to keř až strom s tuhými oválnými listy a nažloutlými květy. Plodem je souplodí peckovic. Druh se vyskytuje v suchých rozvolněných lesích ve středním Chile. zdroj Wikipedie.

Zdravotní benefity bolda jsou tyto: 

Boldo (Peumus boldus) droga - list výrazně podporuje tvorbu žluči a její vylučování. Podává se také při těžkém kašli, svými účinky se podobá kodeinu, avšak nedochází ke vzniku závislosti. Zcela nepřekonatelný je boldo při problémech s dvanácterníkem i dvanácterníkových vředech. Dále bylo prokázáno, že boldo má protizánětlivé a antipyretické (protihorečnaté) účinky. BoldinE je účinný inhibitor syntézy prostaglandinu, který je součástí zánětlivého procesu. A proto se boldo podává podpůrně i při revmatismu. Droga také působí močopudně.

 

Příprava nálevu: 1-2 čajové lžičky zalijte 1/4 litrem vroucí vody a nechte asi 5-8 minut louhovat. Dobré je nádobu přikrýt. Poté nálev sceďte.  Popíjejte nálev vždy teplý a čerstvý.

Lze použít na výrobu tinktury: přelijeme 1 díl sušených bylin 5 díly lihu o koncentraci 50- 70%. Necháme 7-14 dní vyluhovat při pokojové teplotě a nejméně 1x denně vše protřepeme. Poslední den necháme vše ustát a roztok přefiltrujeme přes filtrační papír nebo jemné plátno.Obvyklá dávka tinktury činí 20-30 kapek, které se používají max. 3x denně. Tinktura se bere na lžičku a zapíjí se vodou (čajem), nebo je možné nakapat přímo do vychladlého nápoje.

Doplňkové parametry

Kategorie: Byliny
Značky: Pijumate

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: