2019 Wu Liang Shan Arbor Tea Sheng Cha 357 g

2 500 Kč / ks 2 232,14 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Koláč zeleného puerhu z první sklizně jarního vysokohorského čaje Wu Liang z roku 2019

Detailní informace

Detailní popis produktu

Tento čaj je vyroben výhradně z první sklizně jarního vysokohorského čaje Wu Liang z roku 2019. Pohoří Wu Liang šplhá do výšky asi 3300 metrů, což z něj činí nejvyšší pohoří v prefektuře Simao. Pohoří Wu Liang se nachází v oblasti Jingdong, které hraničí s prefekturami Lincang a Dali. Tento čaj se pěstuje v oblasti Kun lu, rozšiřující Wuliangshan, kam patří vesnice Kuanhong ležící asi 30 kilometrů severně od města Pu’er. Vzhledem k vysoké nadmořské výšce je většina čajovníků v této oblasti přirozeně se vyskytujícím křížencem velkých a malých listů.

Materiál pro tento čaj pochází ze stromů 150-200 let starých, které přirozeně rostou na strmých svazích a hřebenech. Tyto čajové zahrady jsou pravděpodobně jedny z nejvzdálenějších čajových zahrad v celém Yunnanu. Nedostatek komunikací a přístupů udržuje životní prostředí této oblasti ve velmi dobrém stavu.

Při napití ucítíte aroma v dutinách hlavy jako při aromaterapii. Dostane vás chutí vlhkého dřeva, minerálů, nádechů kouře a silné energie (cha qi). Nálev lubrikuje ústní dutinu a jeho hustá konzistence udržuje pocit z každého nálevu po dlouhou dobu. Čaj nabídne příjemných 10 až 15 velmi stabilních nálevů, čímž potvrzuje zdravé vlastnosti stromů a prostředí, ze kterého pochází. Během let se bude ladně vyvíjet, budovat svůj charakter a časem nabídne ještě složitější textury. Lisování ve stylu "iron cake" pouze podtrhává jeho zajímavost.

Doplňkové parametry

Kategorie: Pu-Erhy
Hmotnost: 0.357 kg
Značky: Pijumate

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: