Wayusa - Dark Brown - 100g

180 Kč 156,52 Kč bez DPH
Skladem (> 5 ks)

jemně mleté listy pro rychlou přípravu

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jemně mleté listy wayusy jsou trnem v oku tradicionalistů, přesto i v domovském Ekvádoru tato forma zpracování získává na oblibě. Usušené listy jsou rozemlety na prach speciálním potravinářským strojem. Má plný, čokoládově-kouřový aftertaste, jiný než nápoj z drcených listů RIO BLANCO, bez složek způsobujících hořkost nebo trpkost.
Je balena v papírovém sáčku se zipovým uzávěrem pro lepší uchování aroma.
Příprava je snadná: do 2dl šálku nasypte 1 kávou lžičku mleté wayusy a zalijte vroucí vodou, zamíchejte a nechte cca 4 min odstát, není potřeba cedit, wayusový prášek vytvoří na dně sedlinu. Příprava mleté wayusy potěší především ráno nebo ve chvílích, kdy na rituály není dostatek času nebo chuť. Celá příprava trvá 4 minuty.
Wayusa je příbuznou yerby maté (cesmína paraguayská), chutí se ale velmi liší, je v mnoha ohledech vhodnější alternativou ke kávě a čaji, její listy obsahují kofein, theobromin (nejvíce ho obsahují kakaové boby), aminokyseliny a další látky, pěstuje se především v Ekvádoru, kde je součástí kultury a každodenního života místních indiánských komunit; oblíbená je ale i širší veřejností, narozdíl od kávy nebo čaje se jí vyhnula zásadnější komercionalizace, pěstuje se na malých rodinných a komunitních farmách.
Hlavním přínosem pití wayusy je její povzbuzující účinek, který je v porovnání s kávou nebo čajem postupný, klidný a déle trvající. Třes či nervozitu, které mohou někteří lidé pozorovat po vypití těchto obvyklých životabudičů, wayusa nezpůsobuje; kromě toho
> je zásadotvorná,
> má blahodárný vliv na zažívání,
> podle některých studií má vliv na snížení hladiny cukru v krvi,
> odvodňuje výrazně méně než káva nebo čaj.
Zboží je rozvažované. Není v originálním 100 g obalu od dovozce.

Doplňkové parametry

Kategorie: YERBA MATÉ
Hmotnost: 0.2 kg
Vlastnosti yerba maté: Ostatní, Listové yerba maté
Země původu: Ne

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: