Piporé Terere - 500 g

155 Kč / ks 138,39 Kč bez DPH
Ihned k odeslání

Tato yerba maté je speciálně určena k přípravě nápoje za studena (terere).

Detailní informace

Detailní popis produktu

Yerba maté Piporé Terere je určeno speciálně pro přípravu za studena. Směs se skládá z hrubě namletých listů, které jsou pro přípravu terere nejvhodnější. Tento nápoj vám dodá osvěžení a povzbuzení.

Řez a složení

Piporé Terere obsahuje především hrubě řezané listy a tyčinky cesmíny paraguayské a malé množství prachu.

Vůně a chuť

Lehce zjemněná, ale klasická chuť a vůně yerba maté.

Něco navíc

Název společnosti Piporé byl odvozen od legendy, která vypráví o guaranském náčelníkovi, jenž musel opustit svůj kmen a zemi poté, co ho napadly tlupy z Brazílie, které zde hledaly otroky.

Náčelník prý během vyhnanství unikl přes potok, v jehož okolí zanechal nesmazatelné otisky svých nohou a rukou. Za tento zázrační čin ho později pokřtili paraguayští Jezuité jménem Santo. V jazyce guaraní "PI" znamená nohy a "PO" ruce, "RE" otisky nohou. Tak vznikl název Piporé. 

Roku 1930 bylo skupinou švýcarských přistěhovalců, kteří se usadili v Santo Pipó v argentinské provincii Misiones, založeno družstvo Productores de Yerba Mate de Santo Pipó SCL. Dlouhou dobu se toto družstvo zabývalo zpracováním yerba maté pouze za účelem zásobování dalších značek, které jej dále zpracovávaly. Teprve v roce 1960 začalo pod značkou Piporé prodávat v Argentině a později i v zahraničí své vlastní produkty.

Značka Piporé, patří v současné době mezi 10 největších společností vyrábějících yerba maté v Argentině a je druhým vývozcem světa.

Země původu: Argentina

Datum minimální trvanlivosti: 04/2024

Doplňkové parametry

Kategorie: Yerba maté na studeno (Tereré)
Hmotnost: 0.5 kg
Vlastnosti yerba maté: S větvičkami (elaborada), Na studeno (tereré)
Země původu: Argentina
Balení: 500 g
Značky: Piporé

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
5
Avatar autora | 16.7.2023
Výborné tereré!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: